“Laat de kinderen bij Mij komen en verhinder hen niet, want voor zulke mensen is het Koninkrijk van God.” Marcus 10:14

OPSTAP
KIDSFEEST
BENJAMIN
Belijdeniscatechisatie
BENAJA
JEUGD 16+
CATECHISATIE

Gedurende de week hebben we de volgende activiteiten:
Vanaf 12 jaar ben je welkom op de catechisatie, waar je eens in de twee weken op maandagavond les uit de Bijbel krijgt. Eén keer in de drie weken op vrijdagavond hebben we kinderclub voor kinderen uit groep 4-6, groep 7-8 en alle jeugd van 12 tot 16 jaar. Ook voor de 16+ jeugd hebben we een vereniging. Deze jongeren komen om de paar weken op zondagavond na de kerkdienst bijeen. Regelmatig wordt er een kidsfeest georganiseerd, voor alle kinderen uit de buurt tussen de 4 en 10 jaar. Je bent van harte uitgenodigd om een keer langs te komen op de clubs of jeugdvereniging! Hieronder kun je meer lezen over wat er op de clubs gedaan wordt. In de activiteitenkalender kun je zien wanneer de eerstvolgende activiteit is.

OPSTAP

Tijd: zondag tijdens de ochtenddienst
Locatie: Clubruimte van onze kerk, Wolfert van Borsselenweg 116 in Amstelveen

Voor alle kinderen van 3 tot en met 6 jaar

In onze gemeente wordt voor de kinderen van 3-6 jaar gebruik gemaakt van de methode Opstap van de HGJB. Hierin wordt voor de kleintjes op een begrijpelijke manier een aantal Bijbelverhalen en Bijbelse begrippen uitgelegd. Voor extra lessen >>>). De kinderen die hieraan meedoen, gaan eerst mee naar de kerk. Tijdens de collecte en het zingen, net voor de preek begint, gaan ze via het podium voor in de kerk met de leid(st)er mee naar hun eigen ruimte, één van de clubzalen op de eerste verdieping. Daar kunnen ze hun zelf meegebrachte eten en drinken opeten. Met behulp van handpop Rik wordt het verhaal geïntroduceerd. Daarna volgt het Bijbelverhaal, dat zo mogelijk aansluit bij de Schriftlezing die ze in de kerk hebben gehoord. We zingen een lied en bidden samen. En daarna is het knutseltijd! Dat varieert van een eenvoudige kleurplaat tot ware kunstwerken. De ouders kunnen de kinderen na kerktijd weer ophalen in de clubzaal.

KIDSFEEST

Tijd: 10:00-12:00 uur
Locatie: Verschillend, kijk hiervoor op de pagina van het Kidsfeest.

Kidsfeest voor alle kinderen tussen 4 en 10 jaar!

In de zomervakantie en rond de andere schoolvakanties worden kidsfeesten georganiseerd. Alle kinderen uit Amstelveen en omgeving zijn hartelijk welkom. Neem je vriendjes of vriendinnetjes mee voor dit supergave feest!
De ouders en verzorgers die de kinderen komen wegbrengen zijn welkom om nog even te blijven voor een kop koffie of thee. Als u vooraf vragen heeft over het programma of de organisatie, mail of bel dan gerust naar Ineke. ipaul@pauluskerk-amstelveen.nl of 020-6454074. Lees verder >>>

BENJAMIN

Tijd: Vrijdag van 19:00-21:00 uur
Locatie: Clubruimte van onze kerk, Wolfert van Borsselenweg 116 in Amstelveen

Voor alle kinderen van 7 tot 12 jaar

Kom jij ook naar onze clubavonden? Op vrijdagavond organiseren we speciaal voor jou en je leeftijdsgenootjes een avond waarop van alles te horen en te doen is. Er wordt een verhaal uit de Bijbel vertelt, we maken opdrachten bij het verhaal en we bidden en zingen samen. Er is ook volop ruimte voor spelletjes, knutselen, verven of figuurzagen.
Je bent van harte welkom om een keer langs te komen. Als je nog vragen hebt kun je mailen naar Eveline, clubbenjamin@pauluskerk-amstelveen.nl

BENAJA

Tijd: 19:00-21:00 uur
Locatie: Jeugdhonk boven in de kerk, Wolfert van Borsselenweg 116 in Amstelveen

Voor alle kinderen van 12 tot 16 jaar

Kom ook eens langs bij onze groep! We bespreken een actueel onderwerp en kijken wat de Bijbel hierover te zeggen heeft. Verder zingen we met piano en gitaar en bidden we met elkaar. Ook is er tijd voor chillen en kletsen. Soms kijken we een film of doen we een spel met elkaar. Het jeugdhonk boven in de kerk is ons domein. Hier staat een pooltafel en hangt een dartbord en staan een paar heerlijke banken die uitnodigen tot een goed gesprek.

Kom gerust eens een kijkje nemen! Als je nog vragen hebt, stuur een mailtje naar Wouter, clubbenaja@pauluskerk-amstelveen.nl

JEUGD 16+

Tijd: 20:00-22:30 uur
Locatie: Jeugdhonk boven in de kerk, Wolfert van Borsselenweg 116 in Amstelveen

Voor alle 16+ jongeren

Als 16+ jeugd komen we, eens per twee weken op zondagavond na de avonddienst bij elkaar in het jeugdhonk boven in de kerk. Tijdens deze avonden verdiepen we ons in de Bijbel om meer te weten te komen over God en hoe je leeft als christen. Naast een bijbelstudie en zingen, bestaat de avond uit ontspannende activiteiten zoals een spel, muziek maken, gezellig met elkaar kletsen, poolen of darten.

Wil je meer weten of met ons in contact komen? Mail dan naar jeugdvereniging@pauluskerk-amstelveen.nl.

CATECHISATIE

Tijd: 19:00-20:00 uur
Locatie: Clubruimte van onze kerk, Wolfert van Borsselenweg 116 in Amstelveen

Eens in de 14 dagen komen we op maandagavond als jongeren in verschillende groepen bijeen tijdens catechisatie. Dit is een Grieks woord uit de Bijbel dat ‘(mondeling) onderwijs’ betekent. Het gaat om onderwijs over wat de Bijbel zegt en hoe we die moeten lezen. De Bijbel roept ouders op om kinderen te onderwijzen wat God aan grote daden heeft gedaan in de geschiedenis van deze wereld. De kern daarvan ligt in Jezus Christus, Gods Zoon. Ten diepste gaat het bij catechisatie over Hem. Wie is Hij, en wil Hij voor ons zijn? En hoe dienen wij voor Hem te zijn?

Over dit soort vragen denken we na in twee groepen: Er is een groep van 12 tot 16 jaar en een 16+ groep.
De catechisatie voor jongeren van 12 tot 16 jaar is van 19.00 tot 20.00 uur. Het eerste halfuur richten we ons vooral op informatie over het thema uit de Bijbel dat aan de orde is. Deze intro wordt verzorgd door ds. De Waard. Het tweede halfuur wordt door mentor Corina Ras ingevuld. In deze groep maken we gebruik van de methode ‘Follow Me’.
De catechisatie voor jongeren van 16 jaar en ouder wordt gegeven van 19.30 tot 20.30 uur. Ook in deze groep is het eerste halfuur gericht op informatie over het thema uit de Bijbel dat aan de orde is, onder leiding van ds. De Waard. Het tweede halfuur gaan we in twee groepjes uiteen, de een onder leiding van de predikant en de ander onder leiding van mentor Nienke Ras. In deze groep maken we gebruik van de methode ‘JustReadIt’.

Belijdenis-
catechisatie


Als laatste vorm van onderwijs voorafgaand aan het doen van belijdenis is er belijdeniscatechisatie. Het gaat om onderwijs dat gericht is op het doen van belijdenis. Door verdieping in de geloofsleer en gesprek hierover wordt toegeleefd naar het doen van belijdenis. ‘Belijdenis doen’ houdt in dat in een openbare samenkomst van de gemeente (de zondagse eredienst) een persoon antwoord geeft op een aantal vragen waaruit zijn of haar geloof blijkt in Jezus Christus als Verlosser. Met het doen van belijdenis krijg je ook toegang tot het Heilig Avondmaal.
Het doen van belijdenis rondt de lijn van Doop naar Avondmaal af. Maar ook wie al heel lang van de catechisatie af is en nooit belijdenis heeft gedaan, is welkom. Je hoeft er geen jongere voor te zijn. Er zijn ook ouderen die soms belijdenis doen. Het is niet aan leeftijd gebonden. Het is ook niet zo dat je bij het beginnen van de belijdeniscatechisatie al zeker moet weten dat je belijdenis wil gaan doen. Geef zoiets ook rustig de tijd om te groeien. En tot slot is het ook niet zo dat je eerst het hele catechisatietraject moet doorlopen. Wie bijvoorbeeld zich op latere leeftijd bij ons aansluit is van harte welkom om op de belijdeniscatechisatie onderwijs te ontvangen en zo toe te groeien naar het belijden van Jezus’ Naam.

Wie interesse heeft kan contact opnemen met de predikant. Verdere invulling zal door de predikant worden overlegd met de deelnemers.

© 2022 PAULUSKERK AMSTELVEEN.

ANBI      |      PKN AMSTELVEEN

facebook  pkn_logo4