“Laat de kinderen bij Mij komen en verhinder hen niet, want voor zulke mensen is het Koninkrijk van God.” Marcus 10:14

Kidsfeest
BENJAMIN
BOAZ
BENAJA
JEUGD 16+
Catechisatie

In de Pauluskerk hebben we verschillende activiteiten voor kinderen en jongeren.

Opstap

In onze gemeente wordt voor de kinderen van 3-6 jaar gebruik gemaakt van de methode Opstap van de HGJB. Hierin wordt voor de kleintjes op een begrijpelijke manier een aantal Bijbelverhalen en Bijbelse begrippen uitgelegd. De kinderen die hieraan meedoen, gaan eerst mee naar de kerk. Tijdens de collecte en het zingen, net voor de preek begint, gaan ze via het podium voor in de kerk met de leid(st)er mee naar hun eigen ruimte, één van de clubzalen op de eerste verdieping. Daar kunnen ze hun zelf meegebrachte eten en drinken opeten. Met behulp van hand pop Rik wordt het verhaal geïntroduceerd. Daarna volgt het Bijbelverhaal, dat zo mogelijk aansluit bij de Schriftlezing die ze in de kerk hebben gehoord. We zingen een lied en bidden samen. En daarna is het knutseltijd! Dat varieert van een eenvoudige kleurplaat tot ware kunstwerken. De ouders kunnen de kinderen na kerktijd weer ophalen in de club zaal.

Gedurende de week hebben we de volgende activiteiten:

Vanaf 12 jaar ben je welkom op de catechisatie, waar je eens in de twee weken op maandagavond les uit de Bijbel krijgt. Één keer in de drie weken op vrijdagavond hebben we kinderclub voor kinderen uit groep 4-6, groep 7-8 en alle jeugd van 12 tot 16 jaar. Ook voor de 16+ jeugd hebben we een vereniging, deze wordt door de jongeren zelf geleid. Regelmatig wordt er een kidsfeest georganiseerd, voor alle kinderen uit de buurt tussen de 4 en 10 jaar. Je bent van harte uitgenodigd om een keer langs te komen op de clubs of jeugdvereniging! Hieronder kun je meer lezen over wat er op de clubs gedaan wordt. In de activiteitenkalender kun je zien wanneer de eerstvolgende activiteit is.

Kidsfeest

Tijd: 10:00-12:00 uur
Locatie: ’t Open Hof, Burgemeester Haspelslaan 129 (vlakbij stadshart Amstelveen).

Kidsfeest voor alle kinderen tussen 4 en 10 jaar!

In de zomervakantie en rond de andere schoolvakanties worden kidsfeesten georganiseerd. Alle kinderen uit Amstelveen en omgeving zijn hartelijk welkom. Neem je vriendjes of vriendinnetjes mee voor dit supergave feest! De ouders en verzorgers die de kinderen komen wegbrengen zijn welkom om nog even te blijven voor een kop koffie of thee. Als u vooraf vragen heeft over het programma of de organisatie, mail of bel dan gerust naar Ineke. ipaul@pauluskerk-amstelveen.nl of 020-6454074.

Kijk ook eens op: www.kidsfeest.weebly.com

BENJAMIN

Tijd: Vrijdag van 19:00-21:00 uur

Voor alle kinderen van 7 tot 10 jaar

Kom jij ook naar onze clubavonden? Op vrijdagavond organiseren we speciaal voor jou en je leeftijdsgenootjes een avond waarop van alles te horen en te doen is. Er wordt een verhaal uit de Bijbel vertelt, we maken opdrachten bij het verhaal en we bidden en zingen samen. Er is ook volop ruimte voor spelletjes, knutselen, verven of figuurzagen.
Je bent van harte welkom om een keer langs te komen. Als je nog vragen hebt kun je mailen naar Rosanne, clubbenjamin@pauluskerk-amstelveen.nl

BOAZ

Tijd: 19:00-21:00 uur

Voor alle kinderen van 10 tot 12 jaar

Welkom op onze club! We beginnen de avond met zingen en lezen uit de Bijbel. Hier praten we met elkaar over door. Na de pauze gaan we iets gezelligs doen. Vaak gaan we iets knutselen, of doen we een spel of quiz.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens kijken! Als je nog vragen heb kun je mailen naar Esther, clubboaz@pauluskerk-amstelveen.nl

BENAJA

Tijd: 19:00-21:00 uur
Locatie: Jeugdhonk boven in de kerk, Wolfert van Borsselenweg 116 in Amstelveen

Voor alle kinderen van 12 tot 16 jaar

Kom ook eens langs bij onze groep! We bespreken een actueel onderwerp en kijken wat de Bijbel hierover te zeggen heeft. Verder zingen we met piano en gitaar en bidden we met elkaar. Ook is er tijd voor chillen en kletsen. Soms kijken we een film of doen we een spel met elkaar. Het jeugdhonk boven in de kerk is ons domein. Hier staat een pooltafel en hangt een dartbord en staan een paar heerlijke banken die uitnodigen voor een goed gesprek.

Kom gerust eens een kijkje nemen! Als je nog vragen hebt, stuur een mailtje naar Wouter, clubbenaja@pauluskerk-amstelveen.nl

JEUGD 16+

Tijd: 20:00-22:30 uur
Locatie: Jeugdhonk boven in de kerk, Wolfert van Borsselenweg 116 in Amstelveen

Voor alle 16+ jongeren

Als 16+ jeugd komen we, eens per twee weken op zondagavond na de avonddienst bij elkaar in het jeugdhonk boven in de kerk. Tijdens deze avonden verdiepen we ons in de Bijbel om meer te weten te komen over God en hoe je leeft als christen. Naast een bijbelstudie en zingen, bestaat de avond uit ontspannende activiteiten zoals een spel, muziek maken, gezellig met elkaar kletsen, poolen of darten. De jeugdvereniging wordt geleid door André Heemskerk en Bertine Verloop.

Dit jaar is de leiding van de jeugdvereniging in handen van Berend, Stephan, Rosanne en Rianne. Wil je meer weten of met ons in contact komen? Mail dan naar jeugdvereniging@pauluskerk-amstelveen.nl.

Catechisatie

Tijd: 19:00-20:30 uur
Locatie: Clubruimte van onze kerk, Wolfert van Borsselenweg 116 in Amstelveen

Eens in de 14 dagen komen we op maandagavond als jongeren in verschillende groepen bijeen tijdens catechisatie. De catechisatie voor jongeren van 12 tot 16 jaar is van 19.00 tot 20.15 uur en wordt gegeven door dominee Baas en catechesementoren Corina en Nienke Ras. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methode ‘Follow Me’.

De catechisatie voor jongeren van 16 jaar en ouder begint om 19.30 uur en wordt geleid door ds. A. Baas. In dit jaar wordt het boekje ‘Geloof je dat nog’ uit de Reflector reeks behandeld.

Tot slot is er de mogelijkheid om belijdeniscatechisatie te volgen. Deze catechisatie gaat eind september weer van start. Ben je geïnteresseerd ? Neem dan contact op met ds. A. Baas of jeugdouderling Harmen Lommers.